Kan jeg få fibernet på min adresse?

Tjek om du kan få fibernetFibernet er stadig en relativt ny form for internet, men på kort tid har det vundet stort indpas på markedet. Det er nemlig sådan, at fibernet kan levere et meget hurtigere signal end ”almindeligt” internet.

Men ikke alle har adgang til det eftertragtede fibernet. Vi hjælper dig med at tjekke, hvilke bredbåndsmuligheder du har som forbruger.

Tjek om du kan få fibernet

Fibernet er relevant for alle, der ønsker en hurtig internetforbindelse, end man ellers kan få via almindeligt bredbånd. Det er specielt for dig, der stiller høje krav til din forbindelse – fx hvis du streamer meget, uploader eller sender store filer – og til familien, hvor der er mange enheder online på samme tid.

Som nævnt er det dog ikke alle, der kan få fibernet. Det kommer nemlig an på, om forbindelsen er etableret nær dig. Det er sådan, at fibernettet (altså de fysiske kabler) stadig er under udarbejdelse. Elselskaber har lagt kablerne ned i veje over hele landet, men de er ikke færdige endnu. Derfor er det nogle områder og husstande, hvor der ikke er lagt kabler.

Den nemmeste måde at tjekke, om du kan få fibernet på din adresse, er ved at tjekke udbydernes hjemmesider. I Danmark er det Stofa, Waoo og Hiper der primært leverer fibernet til husstandene rundt omkring i landet.

Besøg en af deres hjemmesider, hvor du nemt og hurtigt kan slå din adresse op for at se, om den er med på listen. Det tager kun ganske få sekunder at finde ud af.

For at få fibernet i lejligheden skal der altså være etableret fibernet omkring din husstand, og så skal du naturligvis have en router/fiberboks, der kan fordele signalet i din bolig.

Fibernet giver den hurtigste og mest stabile internetforbindelse

Hvorfor skal jeg egentlig skifte til fibernet, hvis jeg i forvejen har almindeligt bredbånd? Det korte svar er, at det simpelthen er hurtigere og bedre. Det er fremtiden.

Signalet transporteres gennem kablerne uden tab, og derfor kan du få en meget hurtigere forbindelse, som ikke mister hastighed undervejs. Derfor kan du også få hastighedsgaranti uanset hvor i landet du bor.

Fibernet sikrer en stabil forbindelse

Fibernet er derfor til alle, der ønsker at streame, up- og downloade samt generelt bare anvende internettet uden forstyrrelser og afbrydelser. Du kan selv vælge en hastighed, der passer til dine behov.

Jo højere hastighed, jo dyrere er løsningen typisk også, men vælg endelig ikke en for lav hastighed, da det vil genere dig i hverdagen. Her er nogle gode eksempler:

  • 2 Mbit/s: Let brug som sociale medier eller streaming af musik
  • 10 Mbit/s: Streaming af HD-videoer
  • 20 Mbit/s: Online spil og gaming
  • 50 Mbit/s: Up- og download af store filer.

Dette kan du så gange op med antallet af enheder i familien. Er I eksempelvis tre personer, der bruger internettet til streaming af lette ting samt én, der på samme tid spiller online, så skal I gerne bruge 50 Mbit/s.

I dag kan du få meget høje hastigheder hos udbyderne, som tilbyder helt op til 500 Mbit/s. Her vil I nemt kunne være en hel familie, der bruger internettet til krævende opgaver helt uden at opleve forsinkelser på forbindelsen.

Spilleautomater med bonus

A-kasser

A-kassen er vigtig for alle, da den fungerer som dit økonomiske sikkerhedsnet, hvis du skulle blive fyret eller ikke kan finde et job.

Gratis spins

Bredbånd

Bredbåndsmarkedet er dynamisk, hvor der løbende sker ændringer i priser og hastigheder, mens nye udbydere kommer til.

Spilleautomater uden indbetaling

Forbrugslån

Vil du gerne låne penge online? Det kan være din bank har sagt nej, eller at du gerne vil være sikker på at finde den billigste løsning.