Hvad betyder lånets hovedstol?

Når du tager et lån, er det en god idé at sætte sig ind i flere af de begreber, der er i forbindelse med låneprocessen. En af disse begreber er hovedstolen. Hovedstolen består af flere forskellige ting, blandt andet låneprovenu og stiftelsesomkostninger.

Låneprovenuet er det beløb, du har brug for, hvor hovedstolen er det beløb, du skal betale tilbage til udbyderen igen. Hovedstolen ændrer sig ikke, heller ikke under tilbagebetalingen.

Det beløb, du mangler at betale tilbage, kaldes derimod restgæld. Hovedstolen ændrer sig ikke, så der hele tiden er et overblik over det beløb, der skal betales tilbage til sidst i låneprocessen.

Valg af lånebeløb

Hovedstolen er ikke det beløb, du har behov for at låne, hovedstolen er et højere beløb. Har du eksempelvis brug for at låne et vist beløb, er hovedstolen dette beløb sammen med stiftelsesomkostninger og kurstab.

Du vælger for det meste selv, hvor højt et beløb du ansøger om. Det er en god idé at finde et lån, der passer til det beløb du mangler. Men ansøg aldrig om mere end du behøver.

Det gør nemlig en væsentlig forskel om du søger et lån på 4.000 kroner eller 25.000 kroner. Du vil bemærke det både har en indflydelse på de relevante udbydere, deres renter og hvor lang løbetid du kan vælge.

Det er meget normalt at de mindre beløb op til 6.000 kr. kan haves i 30-45 dage. Vælger du større beløb fra 5.000 – 400.000 kroner online, kan du derimod vælge løbetider fra 12 til 180 måneder. Så der er stor forskel på de to veje at gå.

Ansøg aldrig mere end du behøver

Du skal aldrig ansøge om mere, end du egentlig behøver. Der er mange omkostninger i forbindelse med at tage et lån, eksempelvis betaler du en rente i den periode du har pengene. Jo større et beløb du låner, jo flere af dine egne penge vil der gå til at betale renter.

Det er også en større omkostning for dig, i de fleste tilfælde, hvis du er lang tid om at betale pengene tilbage. Vælg derfor en løsning der matcher dit behov. På den måde sikrer du dig de færreste udgifter.

Derudover er det vigtigt, at du kan betale pengene tilbage inden for den aftale periode, da du ellers kan risikere at blive registreret i RKI, der er et register over dårlige betalere i Danmark. Er du først registreret her, vil det lukke en masse døre for dig. Overhold derfor altid de aftaler du har lavet med din udbyder, og sørg for at tilpasse tilbuddet til dine egne behov.

Spilleautomater med bonus

A-kasser

A-kassen er vigtig for alle, da den fungerer som dit økonomiske sikkerhedsnet, hvis du skulle blive fyret eller ikke kan finde et job.

Gratis spins

Bredbånd

Bredbåndsmarkedet er dynamisk, hvor der løbende sker ændringer i priser og hastigheder, mens nye udbydere kommer til.

Spilleautomater uden indbetaling

Forbrugslån

Vil du gerne låne penge online? Det kan være din bank har sagt nej, eller at du gerne vil være sikker på at finde den billigste løsning.