Gode råd før du køber

Det er en stor beslutning at købe båd, scooter eller campingvogn. For selvom deres pris vil være forskellig, er det noget der påvirker din privatøkonomi meget de næste år.

Visione.dk har derfor samlet en række gode råd – og listen bliver løbende udvidet – så du bedre kan træffe den rigtige beslutning. Eller så du bedre kan undgå at lave diverse fejl. Der findes mange faldgruber, som du naturligvis bør undgå. Se mere her.

1. Hvad er formålet?

Det første og vigtigste er at få klarlagt, hvad formålet er bag dit køb. Ikke kun så du er sikker på, at du reelt har behov for at købe en ny sejlbåd eller scooter. Formålet og anvendelsen har ligeledes en indflydelse på, hvilken model du bør vælge. Du køber heller ikke en mountainbike, hvis den kun skal bruges på landevej inde i byen!

Gennemtænk hvor du primært kommer til at bruge køretøjet og hvordan. Det vil være en stor hjælp, når den rigtige model skal identificeres. Det vil ofte være en større investering, der fx. kræver at du låner penge til sejlbåd eller søger finansiering til motorcykel.

Af samme grund er det afgørende, at du får valgt den rette model, du får mest mulig glæde af i fremtiden.

2. Hvad er budgettet og hvilke muligheder giver det?

Det næste punkt er budgettet og hvilke muligheder det giver dig. Er dit budget så begrænset, at du næsten er nødsaget til at gå efter brugtkøb? Har du mange penge på kontoen, men mangler blot det sidste tilskud på kontoen?

Budgettet og din privatøkonomi har meget at sige for dit udvalg og hvilke modeller du kan vælge imellem. Samtidig er det en rigtig god idé at få fastlagt et budget, så du ikke lader dig rive med af stemningen. Det er med til at “beskytte” din privatøkonomi og gøre, at du mere målrettet kan gå efter de relevante køretøjer og både på markedet.

3. Indregn forsikring og løbende udgifter

En af de klassiske fejl mange begår, er at glemme udgifter til forsikringen og de løbende udgifter, når man indregner lånet i budgettet. For prisen er ikke kun hvad det koster upfront. Du bliver typisk pålagt en udgift til forsikring af køretøjet, ligesom der kan være løbende udgifter til benzin, diesel og vedligeholdelse.

Husk at have øje for det hele, så du ikke får en ubehagelig overraskelse undervejs.

4. Brugtkøb kan være en idé, hvis du er dygtig!

Der er ingen tvivl om at brugtkøb kan være en god idé, men det kræver at du er dygtig, for ellers kan du nemt komme til at købe katten i sækken. Det bør du helt sikkert undgå og derfor vil din faglighed, viden og erfaring være guld værd. Omvendt fortegn, hvis du ikke ved noget om campingvogne, både eller motorcykler.

Det kan jo være den første du køber, eller det kan være du ikke har så meget teknisk indsigt. Det er helt fair og normalt. I det tilfælde bør du bare holde dig fra brugtkøb eller få en kompetent ven/familiemedlem til at hjælpe dig.

5. Tjek anmeldelser og tests online

Sidst er det helt sikkert værd at bruge 10-15 minutter på at tjekke tests og anmeldelser online. De fleste vil have en 2-3 valgmuligheder på hånden, hvor det kan være svært at udvælge ens favorit. Her kan andres vurderinger og erfaringer, nemt være tungen på vægtskålen.

Dertil kommer at du bliver mere sikker i dit valg. Vælger du en motorbåd eller scooter der har scoret top ratings, så går du nok ikke helt galt i byen. På den måde kan anmeldelser og test virke vejledende og være en stor hjælp. Forbrugerrådet Tænk er en af de organisationer, der laver mange forbrugertests, inden for mange forskellige områder.

Visione håber du kan bruge vores råd til at vælge rigtigt, næste gang du skal købe.

Spilleautomater med bonus

A-kasser

A-kassen er vigtig for alle, da den fungerer som dit økonomiske sikkerhedsnet, hvis du skulle blive fyret eller ikke kan finde et job.

Gratis spins

Bredbånd

Bredbåndsmarkedet er dynamisk, hvor der løbende sker ændringer i priser og hastigheder, mens nye udbydere kommer til.

Spilleautomater uden indbetaling

Forbrugslån

Vil du gerne låne penge online? Det kan være din bank har sagt nej, eller at du gerne vil være sikker på at finde den billigste løsning.