Hvad betyder debitorrente?

Der er en lang række begreber, som det er vigtigt at kende til, når man skal tage et lån. Det er en proces, der kan være svær at overskue. Derfor er det en god idé at sætte sig ind i de forskellige lånebegreber – her får du en kort forklaring på, hvad debitorrente betyder.

Debitorrenten er det samme som årlig nominel rente. Det indbefatter lånets årlige rente inklusiv renters rente. Effektiv rente er et tredje ord for det samme, hvem sagde kært barn har mange navne? Vi gør dig klogere på begrebet i denne artikel.

Renters rente begrebet bliver blandt andet brugt til at finde ud af, hvor stort et beløb er/bliver på et senere tidspunkt. Debitorrenten er afhængig af, hvor ofte renter tilskrives på lånet, og den vil være højere, hvis der bliver tilskrevet hver måned, frem for en gang hvert halve år.

Forskellen på debitorrente og ÅOP

Et andet begreb, der er vigtigt at holde øje med i forbindelse med en låneproces, er ÅOP. Det står for Årlige Omkostninger i procent, og omfatter alle de forpligtelser du vil opleve som kunde.

Det er altså ikke det samme som debitorrenten og meget vigtigt at skelne imellem de to ting. Hos diverse udbydere på nettet, vil du ligeledes kunne se at deres debitorrente og ÅOP forskellige fra hinanden. Her er renteniveauet fast, mens ÅOP ændrer sig i takt med at du selv justerer beløb eller løbetid.

Hvorfor så det? Jo fordi at jo flere penge du søger eller jo længere tid du har dem, desto dyrere bliver det samlet set for dig. Det tager ÅOP højde for og det er derfor du altid bør have mest fokus på den parameter.

Debitorrenten inkluderer heller ikke de løbende -og engangs omkostninger du kan opleve som forbruger. Når du skal låne penge online er det derfor vigtigt, at du går efter den laveste ÅOP-sats.

Løbende omkostninger

Eksempler på de løbende omkostninger kan være kontogebyrer, administrationsgebyrer og lignende.

Engangsomkostninger

Eksempler på engangsomkostningerne kan være ekspeditionsgebyr, tinglysningsafgift, dokumentgebyr og stiftelsesgebyrer, som allerede er nævnt.

Der er mange ord og begreber at holde styr på og vi har kun berørt 2 af de mest centrale.

Långivere skal oplyse ÅOP

Alle banker og de andre forskellige låneudbydere, skal oplyse ÅOP. Det gør, at ÅOP er let at holde øje med, og det er rigtig positivt. Det er en god idé altid at gå efter den laveste ÅOP, da det vil give dig det billigste lån med de færreste omkostninger.

Derudover er det også en god idé at gå efter den laveste rente, du kan få. Her kan du spare mange penge, da du derved har færre omkostninger. Inden du beslutter dig for en låneudbyder, er det en rigtig god idé at undersøge alle de forskellige muligheder på markedet.

Alt for mange danskere vælger den hurtige løsning, frem for at bruge 20-30 minutter ekstra. Det kan i sidste ende spare dig en del penge samlet set. Det kan virke kedeligt og tørt med alle de tal, men hvis forarbejdet kan spare dig 3-4.000 kroner, er det vel besværet værd?

Har du dyre lån med høje renter?

Har du ikke været opmærksom eller kritisk nok, men optaget dyre lån med høje renter, bør du helt klart overveje muligheden for et samlelån. Her kan du få samlet din eksisterende gæld hos én bank, hvor du betaler en lavere rente og dermed opnår markante besparelser.

Der er flere aktører som er specialiseret i samlelån, hvor du har gode muligheder for at finde en løsning, der giver dig større økonomisk overblik og en mere fair rente. En anden fordel er, at du kan få en tilpasset md. ydelse der passer til din aktuelle økonomiske situation, der kan være ændret, siden du optog lånet for år tilbage.

Der kan ske meget på 4-5 år og det kan derfor være en ekstra bonus ved at lave et samlelån.

Spilleautomater med bonus

A-kasser

A-kassen er vigtig for alle, da den fungerer som dit økonomiske sikkerhedsnet, hvis du skulle blive fyret eller ikke kan finde et job.

Gratis spins

Bredbånd

Bredbåndsmarkedet er dynamisk, hvor der løbende sker ændringer i priser og hastigheder, mens nye udbydere kommer til.

Spilleautomater uden indbetaling

Forbrugslån

Vil du gerne låne penge online? Det kan være din bank har sagt nej, eller at du gerne vil være sikker på at finde den billigste løsning.